Ústřední kolo soutěže ve hře na EKN


 

1) POROTA

Předseda poroty: Mgr. art. Martin Ďuriš Základní umělecká škola Povážská Bystrica



Členové poroty: Martin Foltýnek Základní umělecká škola Hranice




Mgr. Radek Škeřík Základní umělecká škola Střezina




MgA. Lucie Tomečková Soukromá základní umělecká škola Lídl Music, spol. s.r.o., Brno




Bc. Michal Jakub Tomek Yamaha Music Europe GmbH



Tajemník poroty: Martina Krejčí Základní umělecká škola Antonína Doležala, Brno

 

 

2) DOPRAVA
Místo konání: ZŠ Dědina, Žukovského 580/6, 161 00 Praha 6.
https://goo.gl/maps/7nphmJ8QhuwWYsBt9

Jedná se o krajní čtvrť Prahy – Ruzyň. Místo konání se nachází hned poblíž sjezdu z Pražského okruhu (EXIT  28). Jen budete, bohužel, muset strpět dopravní omezení spojená se stavbou nové tramvajové tratě. Vezměte, prosím, na vědomí, že i přesto, že se nebudete muset motat centrem Prahy, doprava na místo konání může být komplikovaná a počítejte tedy s dostatečnou časovou rezervou.
 
 
 
V areálu ZŠ se nedá dlouhodobě parkovat. Vjezd do areálu budou mít povolen tedy pouze Ti, kteří povezou soutěžní nástroj/e žáka. Vjezd bude povolen ale pouze pro vyložení nástroje, a poté opětovné naložení nástroje. V mezidobí nemůže žádný vůz zůstat v areálu ZŠ. Pro dlouhodobé parkování můžete využít jakékoliv okolní parkovací plochy. 
 
 
 
Setkáte se převážně s placeným parkováním a časovým omezením. V okolí jsou především „modré zóny“ (tzv. rezidenční zóny). Na nich můžete svůj vůz ponechat max. 3 hodiny a cena je 40 Kč za hodinu. Toto omezení platí POUZE V PRACOVNÍM TÝDNU! O víkendu jsou modré zóny zdarma a bez časového omezení!
 
 
 
Kromě modrých zón najdete v okolí i pár tzv. smíšených zón neboli „fialové zóny“I ty jsou časově omezené a zpoplatněné POUZE přes pracovní týden! Jsou ale mnohem výhodnější než zóny modré. Svůj vůz zde můžete ponechat max. 22 hodin a cena je 20 Kč za hodinu. Nejlepším takovým místem, které je zároveň pár kroků od místa konání, je parkoviště v ulici Vlastina:
 
 
 
Určitě doporučujeme jej využít, jen opět budete muset strpět zmíněná dopravní omezení. Pro přehlednost zde mapa s přehledem zón a parkovacích míst v okolí místa konání.
Kdo by chtěl parkování v okolí prostudovat detailněji, tak přikládám i odkaz na web:
 
https://parking.praha.eu/cs/mapa/

Ohledně placení parkování! Na fialových zónách by měly být klasické parkovací automaty. V modrých zónách se dá platit ale pouze prostřednictvím on-line parkovacího automatu nebo parkovací aplikace „MPLA“.
 
 
 
Aplikace MPLA:
 
 
Videonávody na on-line parkovací automat:
 
 
Kromě parkovacích míst v těsném okolí místa konání je také možnost využít parkovacích kapacit nedalekého obchodního centra ŠestkaZde je parkování ZDARMA. Více info zde: 
https://www.oc-sestka.cz/parkovani-zdarma/
 
 
 
Z OC Šestka se pak dostanete k ZŠ Dědina autobusovou linkou 191 (ze zastávky Obchodní centrum Ruzyně do zastávky Sídliště na Dědině)Zastávka Sídliště na Dědině je také nejbližší zastávka MHD k místu konání. Další z blízkých zastávek jsou pak: Hodčina,VlastinaNavigátorůNová ŠárkaDlouhá míle nebo Ciolkovského – všechno autobusové zastávky, neboť tramvajové tratě se do této lokality teprve staví a o metru si zde můžeme nechat jen zdát. ?
 
 
 
Pro snadnou orientaci v jízdních řádech a pohodlnou dopravu na místo konání prostřednictvím MHD doporučuji použít Google MapyIDOS nebo speciální aplikaci PID Lítačka, kterou můžete pro vyhledání dopravních spojů používat i bez registrace.
Web PID:
https://pid.cz
 
 
 
Aplikace PID:
https://app.pidlitacka.cz
 
 
 
Dětem ve věku 15 a více let budou u prezence poskytnuty také dvě 90minutové jízdenky na MHD. Děti do 15 let mají MHD zdarma za určitých podmínek!! Další info zde:
 
 
 
Pedagogové dostanou také dvě jízdenky na MHD za soutěžní den. Pokud pedagogovi soutěží žáci ve více dnech, dostane podle toho odpovídající počet jízdenek. Další pobyt na soutěži je na vlastní náklady.
 
 
DŮLEŽITÁ INFORMACE!!! Nakonec jsme se rozhodli, že doprava nebude proplácena, a oproti tomu bude snížen soutěžní poplatek (viz níže).
 
 
Abychom byli schopni provoz aut na místě konání nějak organizovat, byli bychom rádi, kdybyste nám napsali, zda pojedete autem, a kdy plánujete s nástrojem přijet.
 
 
Schéma, jak se dostat na místo konání zde:
 
 
 
 
 
2) UBYTOVÁNÍ
ORGANIZÁTOR NEZAJIŠŤUJE UBYTOVÁNÍ PRO ZÚČASTNĚNÉ ŽÁKY A JEJICH PEDAGOGICKÝ DOPROVOD!!! Ubytování si musí každý zajistit a zaplatit sám. Zarezervovali jsme ale omezený počet lůžek na Masarykově koleji (ČVUT), které můžete využít, nejsou-li již obsazená.
 
KONTAKT NA UBYTOVÁNÍ:
Masarykova kolej (ČVUT), Thákurova 1, 161 00 Praha 6
 
Bc. Ludmila Červeňáková
 
Tel.: 234 678 461
 
Heslo pro ubytování: "SOUTEZKLAVESY2023" (nutno zmínit v žádosti o ubytování)
 
 
 
Kromě kolejí ČVUT můžeme určitě doporučit i koleje jiných univerzit (VŠE, VŠCHT, ČZU), tam ale již nemáme domluvenou rezervaci. KU již prý ubytování veřejnosti neposkytuje. V neposlední řadě můžete využít penziony nebo hotely na Praze 6.
 
 
 
3) STRAVOVÁNÍ
Pro děti bude zajištěn svačinový balíček na den, ve kterém soutěží. Balíček bude zahrnovat obloženou bagetu, nějaké ovoce, sušenku, sladké pití a vodu.
 
PROSÍME!!! Pokud má některý ze soutěžících nějaké omezení ve stravě či speciální dietu, rádi bychom to věděli, abychom mohli dotyčnému obsah svačinového balíčku přizpůsobit.
 
Pro pedagogy žádný balíček zajištěn nebude. Na místě konání ale bude k dispozici po celou dobu soutěže cateringová služba pro veřejnost. Zde si bude moci kdokoliv koupit nabízené jídlo a pití na vlastní náklady. V plánu je i drobné venkovní posezení s grilem.
 
 
4) ORGANIZACE MÍSTA KONÁNÍ A ORGANIZACE NA PÓDIU
Prostory sestávají ze dvou podlaží. V přízemí bude probíhat prezence, a také rozehrávání soutěžících. Sál je pak v prvním patře, proto, prosím, počítejte, že své nástroje ponesete do patra, výtah v budově není a schody nejsou příliš široké!
 
Kapacita sálu je cca 150 lidí.
 
Na pódiu jsou parkety, pedály tedy budou dost pravděpodobně klouzat! K dispozici bude protiskluzová GAFA páska pro uchycení. Pokud preferujete různé protiskluzové podložky nebo jiné varianty, pak doporučujeme je vzít s sebou. Na pódiu budou k dispozici také čtyřnohé, polohovatelné klavírní stoličky, nebo kulaté, otočné stoličky (dáváme dohromady). Dále budou k dispozici odposlechyStojany na nástroje ani na mikrofony naopak nebudou k dispozici! Pokud kdokoliv vyžaduje nějaké další vybavení či techniku, musíte to co nejdříve nahlásit!!! Pokud má někdo změnu v soutěžním arzenálu, myšleno nástrojích, oproti přihlášce, tuto změnu také, prosím, nahlaste!
 
Porota bude sedět na pódiu, proto budou nástroje směrovány tak, aby porota dobře viděla na ruce soutěžících. Všechny nástroje budou zapojeny STEREO, bude-li to počet výstupů nástroje umožňovat.
 
Poté Vám také mohu oznámit, že díky spolupráci s YAMAHOU se nám podařilo zajistit zapůjčení digitálního klavíru, který budete moci využít pro skladby bez doprovodné jednotky. YAMAHA nám zapůjčí Clavinovu CLP-785. Nástroj je ve variantě pianina z důvodu úspory místa na pódiu.
https://cz.yamaha.com/cs/products/musical_instruments/pianos/clavinova/clp-785/index.html
 
Chtěli bychom všechny poprosit, aby nám napsali, zda plánují nástroj využít. Děkujeme!
 
Děti se budou rozehrávat všichni společně v jedné velké místnosti! Všichni proto musí s sebou mít sluchátka! Připravené budeme mít i malé mixážní pulty pro ty, kteří by potřebovali hrát na více nástrojů současně. V rozehrávací místnosti budou k dispozici pouze obyčejné židle. Klavírní stoličky si tedy proto případně vezměte vlastní. Přednost při rozehrávání bude mít samozřejmě ta skupina, která půjde nejdříve soutěžit podle harmonogramu. Prosíme všechny zároveň o vzájemný respekt a ohleduplnost při rozehrávání. Soutěžící prvního bloku v každý soutěžní den se budou vždy rozehrávat rovnou na pódiu!

Před každým soutěžním blokem proběhne krátká zvuková zkouška, kde si každý soutěžící vyzkouší jen části svých skladeb pro nastavení optimálního zvuku v sále. Prosíme nezatěžovat zvukaře dalšími požadavky na úpravu zvuku, na to nebude prostor!
K dispozici bude též Úschovna nástrojůV úschovně si budou moci nechat své nástroje a příslušenství pouze ty školy, které mají žáky ve více soutěžních dnech.
 
!!!DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!! ORGANIZÁTOR, ANI PRONAJÍMATEL PROSTOR, NEPŘEBÍRAJÍ ZODPOVĚDNOST ZA USCHOVANÉ NÁSTROJE A PŘÍSLUŠENSTVÍ! USCHOVÁNÍ NÁSTROJŮ A PŘÍSLUŠENSTVÍ JE NA VLASTNÍ ZODPOVĚDNOST!
 
Za bezpečnost, slušné chování a dodržování společenských pravidel v průběhu celé soutěže zodpovídá pedagogický dozor žáků vyslané školy!!!
 
 
 
5) SOUTĚŽNÍ POPLATEK!
 
NOVÝ soutěžní poplatek je 200,- Kč na soutěžícího.
 
Pokyny k platbě:
 
Č. účtu: 6135061/0100
 
Var. symbol: IČO školy, kterou žák reprezentuje
 
Poznámka pro příjemce: „SOUTĚŽ EKN 2023 Jméno a Příjmení soutěžícího
 
PROSÍME ZAPLATIT DO 19.5.2023!!!
 
 
 
6) Prosíme o dodání těchto informací na níže uvedený mail co nejdříve:
 
  1. Má-li Váš žák nějaké stravovací omezení či dietu, abychom tomu mohli přizpůsobit svačinový balíček
     
  2. Orientační čas a konkrétní den, kdy plánujete s nástrojem dorazit k místu konání, pokud pojedete autem
     
  3. Jakékoliv další požadavky na techniku
     
  4. Pokud má někdo změnu v soutěžních nástrojích oproti uvedeným v přihlášce!
     
  5. Zda plánujete využít univerzální nástroj – YAMAHA Clavinova CLP-785
     
Děkujeme! :-) 
 
 
 
Veškeré dotazy k soutěži posílejte na mail:  vonasek@konzervatorplzen.cz

VÝSLEDKY PŘIJÍMACÍCH TALENTOVÝCH ZKOUŠEK DO HUDEBNÍHO OBORU PRO ŠKOLNÍ ROK 2024/2025 JSOU UMÍSTĚNY V ZÁLOŽCE "AKTUALITY"

V ZÁLOŽCE "PŘIJÍMACÍ TALENTOVÉ ZKOUŠKY NA ŠKOLNÍ ROK 2024/2025" JSME OTEVŘELI PŘIHLÁŠKOVÝ PORTÁL PRO LITERÁRNĚ - DRAMATICKÝ, TANEČNÍ A VÝTVARNÝ OBOR! ;)

DALŠÍ TERMÍN PŘIJÍMACÍCH ZKOUŠEK DO STUDIJNÍHO ZAMĚŘENÍ "SBOROVÝ ZPĚV" BUDE V ZÁŘÍ. PŘESNÝ TERMÍN BUDE UPŘESNĚN :)

 

*** PŘEJEME VŠEM NAŠIM ŽÁKŮM KRÁSNÉ PRÁZDNINY !!!***

VŠEOBECNÉ INFORMACE NA  ->   Covid Portál